Op de Laptop is VeraCrypt geïnstalleerd. VeraCrypt versleutelt de harddisk. Het ontcijfert de harddisk vóórdat Windows start. Er is bij ons een probleem bekend dat Windows zichzelf vóór VeraCrypt plaatst bij het opstarten. Omdat de disk dan nog versleuteld is, kan Windows niet meer starten.

De tijdelijke oplossing is dan:

• Druk direct na het aanzetten van de laptop op de ESC-toets totdat onderin het scherm ESC… Pause Startup komt te staan. Wacht totdat er een scherm verschijnt met meerdere opties
  • Druk op F9
  • Selecteer de optie Boot From EFI File en druk op ENTER
  • Selecteer NO VULUME LABEL en druk op ENTER
  • Selecteer EFI en druk op ENTER
  • Selecteer VeraCrypt en druk op ENTER
  • Selecteer DcsBoot.efi en druk op ENTER
  • Het systeem vraag nu om een Password, dit is het wachtwoord dat je altijd bij het opstarten invoert. Windows zal nu opstarten.

Hierna dient de harddisk ontcijferd en opnieuw versleuteld te worden zodat VeraCrypt weer eerst opstart, of we kunnen de opstartvolgorde handmatig goed zetten.

Neem hiervoor contact op met Code54: +31 493 820045 of support@code54.nl