Om in te loggen op het netwerk wordt gebruik gemaakt van OpenVPN.

OpenVPN is opensourcesoftware waarmee een beveiligde dataverbinding in de vorm van een Virtueel Particulier Netwerk (VPN) kan worden opgezet. OpenVPN versleutelt de communicatie door middel van het Transport Layer Security-protocol (TLS).

Installeren

1. Download de OpenVPN client van https://openvpn.net/index.php/open-source/downloads.html
    Voor Windows, selecteer WINDOWS INSTALLER (NSIS)
  2. Klik. na de installatie van de software. met de rechter muisknop op het OpenVPN icoontje, rechtsonder in de taakbalk:
  3. Kies Importeer Config en importeer het configuratiebestand dat je van ons ontvangen hebt.
  4. Je kunt nu via hetzelfde icoontje een VPN-verbinding maken.
  5. Login in met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord als op je pc op kantoor.

Nadat je een VPN verbinding hebt gemaakt, kun je op afstand op je pc inloggen middels Extern Bureaublad. Zie: Op afstand op je computer werken met Extern Bureaublad.

P.S. Het configuratiebestand dat je geïmporteerd hebt kun je weggooien nadat je de computer een keer opnieuw opgestart hebt. Tot die tijd is het "in gebruik" en kan het niet verwijderd worden.